Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hal ételek recept » Harcsapaprikás

felvitel dátuma: 2013-11-13 13:17:41       mai nézettség: 3       nézettség: 1842
részletes recept
Harcsapaprikás
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg harcsafilé (afrikai harcsa)

3 fej vöröshagyma,

10 dkg füstölt szalonna,

4 gerezd fokhagyma,

kevés őrölt pirospaprika,  só,  őrölt bors,

2 zöldpaprika,

2 paradicsom,

kevés liszt,

kevés étolaj,

200 g. főzőtejszín, esetleg tejföl

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Filézett harcsából 1 kilónyit csíkokra szelünk, kicsit megsózzuk.

A felkockázott füstölt szalonnát kevés olajon megsütjük, a tepertő darabokat kivesszük. A forró zsíron megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát, és az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt paprikás alapot készítünk.

Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát kevés lisztbe forgatva is hozzáadjuk, továbbfőzzük. Visszatesszük a tepertődarabokat is.

A tejszínt elkeverjük kevés lisztel, a paprikás levéből kivéve temperáljuk, és hozzáöntjük a harcsához. Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához.

Galuskával tálaljuk, de szervírozhatjuk túrós csuszával is. Ebben az esetben a tepertőt adjuk a túrós csuszához.      

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*