1 kg harcsafilé (afrikai harcsa)
3 fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
4 gerezd fokhagyma,
kevés őrölt pirospaprika, só, őrölt bors,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
kevés liszt,
kevés étolaj,
200 g. főzőtejszín, esetleg tejföl
Filézett harcsából 1 kilónyit csíkokra szelünk, kicsit megsózzuk.
A felkockázott füstölt szalonnát kevés olajon megsütjük, a tepertő darabokat kivesszük. A forró zsíron megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát, és az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt paprikás alapot készítünk.
Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát kevés lisztbe forgatva is hozzáadjuk, továbbfőzzük. Visszatesszük a tepertődarabokat is.
A tejszínt elkeverjük kevés lisztel, a paprikás levéből kivéve temperáljuk, és hozzáöntjük a harcsához. Kevés őrölt paprikával színezzük, de adhatunk hozzá kaprot is, mert illik a harcsához.
Galuskával tálaljuk, de szervírozhatjuk túrós csuszával is. Ebben az esetben a tepertőt adjuk a túrós csuszához.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.