Fasírt:
Bedagasztjuk a tésztát. Lehet kézzel is, és kenyérsütő géppel is. Ha kész a gépben a dagasztás rögtön szedjük ki és tegyük ét egy kelesztő tálba. Kb 40 perc/ 1 óra kelesztés elég. Aztán 9 felé vágjuk, és zsömléket formázunk belőle. Rátesszük a zsömlét a sütőtálcára, és megint hagyjuk kelni. Amikor elkezd kelni szépen nagyujjal lehet a közepétől kifelé formázni, kerekíteni. 1 tojás sárgáját kis tejjel összekeverjük, és ezzel kenjük meg a zsömle tetejét. A tojássárgája elég 3 adag megkenésére, nem sok tej kell hozzá. Ha szépen megemelkedett, előmelegített sütőben kisütjük (kb 180 fok).
Hamburger húsnak fasírtot csinálunk, amit laposabbra formázunk. Arányban: 1 kg húshoz 5 szárított zsömle és 2 tojás. Tepsiben, sütőben sütjük ki, de ha otthon más fasírt recept van természetesen felhasználható.
A zsömlében mi így helyezzük el a hozzávalókat: mustár, saláta, husi, sajt, majonéz, lilahagyma, uborka, paprika, paradicsom, ketchup. Másnap mikróban pár másodperc elég a melegítésre, és így is finom.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.