Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / marha recept » Hamburger

felvitel dátuma: 2016-03-06 12:59:14       mai nézettség: 2       nézettség: 2695
részletes recept
Hamburger
Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 25 gélesztő
  • 100 gtejföl
  • 1 tojás
  • 2 ek cukor
  • 2 teáskanál
  • 40 golaj (5 ek)

Fasírt:

  • 1 kg hús
  • 5 szárított zsömle, vagy szikkadtabb kenyér
  • 2 tojás
  • 2 vörös hagyma
  • ízlés szerint fűszer: , bors, piros paprika
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Bedagasztjuk a tésztát. Lehet kézzel is, és kenyérsütő géppel is. Ha kész a gépben a dagasztás rögtön szedjük ki és tegyük ét egy kelesztő tálba. Kb 40 perc/ 1 óra kelesztés elég. Aztán 9 felé vágjuk, és zsömléket formázunk belőle. Rátesszük a zsömlét a sütőtálcára, és megint hagyjuk kelni. Amikor elkezd kelni szépen nagyujjal lehet a közepétől kifelé formázni, kerekíteni. 1 tojás sárgáját kis tejjel összekeverjük, és ezzel kenjük meg a zsömle tetejét. A tojássárgája elég 3 adag megkenésére, nem sok tej kell hozzá. Ha szépen megemelkedettelőmelegített sütőben kisütjük (kb 180 fok).

            Hamburger húsnak fasírtot csinálunk, amit laposabbra formázunk.  Arányban: 1 kg húshoz 5 szárított zsömle és 2 tojás. Tepsiben, sütőben sütjük ki, de ha otthon más fasírt recept van természetesen felhasználható.

            A zsömlében mi így helyezzük el a hozzávalókat: mustár, saláta, husi, sajt, majonéz, lilahagyma, uborka, paprika, paradicsom, ketchup. Másnap mikróban pár másodperc elég a melegítésre, és így is finom.

Szakács: Keny


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*