Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / hal recept » Halászlé

felvitel dátuma: 2021-01-04 15:25:34       mai nézettség: 2       nézettség: 467
részletes recept
Halászlé
Hozzávalók 4 személyre:

1 ,5 kg tisztított ponty

Az alapléhez:
6 db törpeharcsa
1 ponty feje
2 db keszeg
2 db kárász többféle apró hal
1 nagy fej vöröshagyma
bors ízlés szerint
3 ek pirospaprika
2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
1,5 dl vörös bor
2 db chili paprika

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A pontyot patkó alakúra felszeletelem, sózom, borsozom.
Hűtőbe teszem felhasználásig.
A fazékba felteszem főni az apró halakat, a ponty fejét.
Ízesítem sóval, borssal,.
Hozzá adom a vöröshagymát felaprítva,
3 evőkanál pirospaprikát, csípős paprikát és a paradicsom konzervet.
2-2,5 órán át lassú tűzön főzöm.
Amikor megfőtt, leszűröm és a halakat kiszálkázom ,majd átpasszírozom egy tészta szűrőn.
A leszűrt hallevet visszateszem a tűzre, beleteszem a kipasszírozott halat, teszek bele 1,5 dl vörösbort és végül a pontyszeleteket.
Pár percig főzöm és kész.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Edit


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*