1 ,5 kg tisztított ponty
Az alapléhez:
6 db törpeharcsa
1 ponty feje
2 db keszeg
2 db kárász többféle apró hal
1 nagy fej vöröshagyma
bors ízlés szerint
3 ek pirospaprika
2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
1,5 dl vörös bor
2 db chili paprika
só
A pontyot patkó alakúra felszeletelem, sózom, borsozom.
Hűtőbe teszem felhasználásig.
A fazékba felteszem főni az apró halakat, a ponty fejét.
Ízesítem sóval, borssal,.
Hozzá adom a vöröshagymát felaprítva,
3 evőkanál pirospaprikát, csípős paprikát és a paradicsom konzervet.
2-2,5 órán át lassú tűzön főzöm.
Amikor megfőtt, leszűröm és a halakat kiszálkázom ,majd átpasszírozom egy tészta szűrőn.
A leszűrt hallevet visszateszem a tűzre, beleteszem a kipasszírozott halat, teszek bele 1,5 dl vörösbort és végül a pontyszeleteket.
Pár percig főzöm és kész.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.