Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / hal recept » Halászlé

felvitel dátuma: 2018-01-22 16:38:45       mai nézettség: 5       nézettség: 2550
részletes recept
Halászlé
Hozzávalók 4 személyre:
kb. 1 kg halhús (szelet) 
1 nagyobb fej vöröshagyma 
1 evőkanál pirospaprika
2 db halászlékocka
20 dkg gyufatészta, de üvegtészta is jó
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A halszeleteket besózom, s félreteszem kb. 1 órára.
Közben megfőzöm a halászlébe a gyufatésztát. 
Én most rizstésztát vettem, s azt főztem hozzá, nagyon finom volt az is…
Amikor letelt az 1 óra, akkor a hal szeleteket berakom egy lábosba, felöntöm vízzel, hogy 
2 újnyira ellepje. 
A vöröshagymát apró kockára vágom, azt is belerakom, s az összetört 
halászlékockákat is. 
Néha óvatosan megkeverem, nehogy összetörjenek a halszeletek.
Kb. 20 perc után megkóstolom, hogy elég sós-e? 
Ha nem, akkor utána sózom. 
Aki akar, tehet bele erőspaprikát, mi nem szeretjük, így én soha nem teszek bele, nekünk így finom!!
Igazából forrástól számítva kb. fél óra alatt elkészül a halászlé…megfő a hal, az íze finom 
lesz…
Utána átszűröm a halászlét. 
Külön tálalom a halászlét, külön tányérban a halakat, s külön 
tányérban a tésztát…
Jó étvágyat hozzá!!
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/202_Halaszle.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*