kb. 1 kg halhús (szelet) 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 evőkanál pirospaprika 2 db halászlékocka 20 dkg gyufatészta, de üvegtészta is jó
A halszeleteket besózom, s félreteszem kb. 1 órára.
Közben megfőzöm a halászlébe a gyufatésztát.
Én most rizstésztát vettem, s azt főztem hozzá, nagyon finom volt az is…
Amikor letelt az 1 óra, akkor a hal szeleteket berakom egy lábosba, felöntöm vízzel, hogy
2 újnyira ellepje.
A vöröshagymát apró kockára vágom, azt is belerakom, s az összetört
halászlékockákat is.
Néha óvatosan megkeverem, nehogy összetörjenek a halszeletek.
Kb. 20 perc után megkóstolom, hogy elég sós-e?
Ha nem, akkor utána sózom.
Aki akar, tehet bele erőspaprikát, mi nem szeretjük, így én soha nem teszek bele, nekünk így finom!!
Igazából forrástól számítva kb. fél óra alatt elkészül a halászlé…megfő a hal, az íze finom
lesz…
Utána átszűröm a halászlét.
Külön tálalom a halászlét, külön tányérban a halakat, s külön
tányérban a tésztát…
Jó étvágyat hozzá!!
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.