Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / hal recept » Hal fasírt őzgerinc formában

felvitel dátuma: 2015-09-28 17:00:22       mai nézettség: 4       nézettség: 2401
részletes recept
Hal fasírt őzgerinc formában
Hozzávalók 6 személyre:

45  dekagramm Afrikai harcsa filé

 1 nagyobb vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 (szikkadt) zsemle,
1 teás kanál házi vegeta
1 db pritamin paprika apróra darálva
2 db tojás,
3-4 csepp tökmag olaj
 zsemlemorzsa,
1 tk tengeri  ,
pici tej
1 tk bors

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A harcsa filétegészen apró kockákra vágjuk.
A fokhagymát vöröshagymát megtísztítva apróra  szeljük.
Tejben megáztatjuk a zsemlét.
Ezeket az alapanyagokat összekeverjük a harcsa filével.
Rárakjuk a darált pritamin paprikát a házi vegetát a két tojást ráütjükízesítjük a többi fűszerrel és a pár csepp tökmag olajjal.
Ezután ezt nagyon alaposan összekeverjük.
Egy Őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírralvagy kizsírozzuk az is .
Belerakjuk ezt a finom keveréket és megszórjuk zsemlemorzsávalmajd  20 percig sütjük így egyben.

Az idő eltelte után ki lehet fordítani a formából egy sütőpapírra és kicsit megszórni a másik felét is zsemle morzsávalmajd ismét 20 percet készre sütni.

Igazi ínyencség és nagyon egészséges.

Ajánlom főzelékekhez és önmagában is saláták mellé.

Ismét egy saját ötletem amit ajánlok kipróbálni.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*