45 dekagramm Afrikai harcsa filé
1 nagyobb vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 (szikkadt) zsemle,
1 teás kanál házi vegeta
1 db pritamin paprika apróra darálva
2 db tojás,
3-4 csepp tökmag olaj
zsemlemorzsa,
1 tk tengeri só,
pici tej
1 tk bors
A harcsa filét, egészen apró kockákra vágjuk.
A fokhagymát vöröshagymát megtísztítva apróra szeljük.
Tejben megáztatjuk a zsemlét.
Ezeket az alapanyagokat összekeverjük a harcsa filével.
Rárakjuk a darált pritamin paprikát a házi vegetát a két tojást ráütjük, ízesítjük a többi fűszerrel és a pár csepp tökmag olajjal.
Ezután ezt nagyon alaposan összekeverjük.
Egy Őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral, vagy kizsírozzuk az is jó.
Belerakjuk ezt a finom keveréket és megszórjuk zsemlemorzsával, majd 20 percig sütjük így egyben.
Az idő eltelte után ki lehet fordítani a formából egy sütőpapírra és kicsit megszórni a másik felét is zsemle morzsával, majd ismét 20 percet készre sütni.
Igazi ínyencség és nagyon egészséges.
Ajánlom főzelékekhez és önmagában is saláták mellé.
Ismét egy saját ötletem amit ajánlok kipróbálni.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.