25 dkg Teljes kiőrlésű Zabpehely liszt
25 dkg Graham liszt Teljes kiőrlésű
1/2 budafoki élesztő jó késhegynyi szódabikarbóna
1 db tojás
4 dkg Olvasztott ráma kevés olaj a kenéshez
3-4 dl langyos víz
ízlés szerint fűszerek só, grill fűszer,
fokhagyma, granulátum vagy friss ízlés szerint tetejére reszelt sajt
Töltelék:
1 cs Hajdina főzve,125 g -os
40 dkg Sertés darált hús
1 tk fűszerpaprika
1 nagy fej vöröshagyma ízlés szerint fűszerek só, bors, fokhagyma, grill fűszer 1 kis db tejföl
Tálba szitáljuk a liszteket ,össze keverjük a szódabikarbónával. Vajat felolvasszuk, élesztőt kevés cukros langyos tejbe felfuttatjuk. 2 evőkanál lisztet bele teszünk, le takarjuk még fel nem fut.
Hozzá adjuk a leírt többi hozzávalót, majd meggyúrjuk a tésztánkat .Ezután meleg helyen letakarva pihentetjük.
Hagymát apróra vágjuk a fokhagymával együtt .Lepirítjuk hozzá adjuk a húst, és nagy lángon jól átforgatjuk kifehéredésig ,még nem enged levet. Megszórjuk paprikával ,hozzá adjuk a többi fűszereket ,majd kevés vízzel felöntjük és készre főzzük.
Hajdinát csomagoláson leírtak alapján megfőzzük, ha nem tartalmazza ,akkor kb 1,4 L forrásba lévő sós vízbe megfőzzük .20 perc alatt majd leszűrjük.
Hozzá keverjük a kész darált húshoz ,majd hozzá keverjük a tejfölt, szükség esetén még fűszerezzük. Ezzel töltjük meg a tésztánkat.
Megkelt tésztát kinyújtjuk ,majd kockára vágjuk .Mindegyikbe teszünk a töltelékből, feltekerjük és sütőpapírral olajjal kikent tepsibe rakjuk.
Hagyjuk még kicsit pihenni ,tetejét kenjük meg olajjal, szórjuk meg sajttal ,és mehet 180-190 c előmelegített sütőbe .Szép tetszőleges színűre sütjük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.