2 db /25 dkg cukkini
40 dkg darált hús Sertés comb
125 g Hajdina
1 kis db tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint fűszerek
só,őrölt bors, fokhagyma granulátum,ételizesítő
csemege fűszer paprika
Hagymát apróra vágjuk a fokhagymával, majd rá tesszük a húst fehéredésig forgatjuk. Paprikával megszórjuk ,és a fűszerekkel. Kevés vizet adunk hozzá főzzük.
Közbe a tököket félbe vágjuk, belsejét kikaparjuk kanállal. Össze aprítjuk, majd hozzá adjuk a húshoz hogy főjön meg.
Hajdinát csomagoláson leírtak alapján készítsük el vagy 1,3 l forrásba lévő vízbe 15-20 p alatt főzzük meg majd szűrjük le.
Megfőtt a hús, keverjük össze hajdinával ,és egy kis db tejföllel .Tököt kés segítségével ,vágjunk neki talpat kívülről .Tehát nem amit kivájtunk ,hanem a kívül a zöld felén, de csak egy csíkot mintha meghámoznánk. Azért van erre szükség hogy a tök megálljon a talpán mikor megtöltjük.
Tehát törekedjünk rá egyenesen álljon persze ügyelve hogy ne vágjuk ki a közepét.
Tököt lerakjuk egymás mellé tepsibe. Megsózzuk várunk kicsit felesleges levet leöntve róla. Megtöltjük a töltelékkel mind ,majd megszórjuk sajttal, és mehet 180-190 c fokon megsütni ,de tű próbával ellenőrizni a tököt kellően megpuhult e.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.