Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / töltött étel receptek » Hajdinás töltött cukkini

felvitel dátuma: 2020-02-23 14:33:00       mai nézettség: 1       nézettség: 626
részletes recept
Hajdinás töltött cukkini
Hozzávalók 4 személyre:

2 db /25 dkg cukkini
40 dkg darált hús Sertés comb
125 g Hajdina
1 kis db tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint fűszerek
só,őrölt bors, fokhagyma granulátum,ételizesítő
csemege fűszer paprika

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Hagymát apróra vágjuk a fokhagymával, majd rá tesszük a húst fehéredésig forgatjuk. Paprikával megszórjuk ,és a fűszerekkel. Kevés vizet adunk hozzá főzzük.
Közbe a tököket félbe vágjuk, belsejét kikaparjuk kanállal. Össze aprítjuk, majd hozzá adjuk a húshoz hogy főjön meg.

Hajdinát csomagoláson leírtak alapján készítsük el vagy 1,3 l forrásba lévő vízbe 15-20 p alatt főzzük meg majd szűrjük le.

Megfőtt a hús, keverjük össze hajdinával ,és egy kis db tejföllel .Tököt kés segítségével ,vágjunk neki talpat kívülről .Tehát nem amit kivájtunk ,hanem a kívül a zöld felén, de csak egy csíkot mintha meghámoznánk. Azért van erre szükség hogy a tök megálljon a talpán mikor megtöltjük.
Tehát törekedjünk rá egyenesen álljon persze ügyelve hogy ne vágjuk ki a közepét.

Tököt lerakjuk egymás mellé tepsibe. Megsózzuk várunk kicsit felesleges levet leöntve róla. Megtöltjük a töltelékkel mind ,majd megszórjuk sajttal, és mehet 180-190 c fokon megsütni ,de tű próbával ellenőrizni a tököt kellően megpuhult e.

Szakács: Zsanette Kovács


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*