1 csomag Életfa Élelem hajdina
3 dkg vaj vagy margarin
5 dl tej
só
15-20 dkg méz
10 dkg mazsola
4 db tojás
1,5 dl joghurt
1 kg alma, lereszelve
1 tk őrölt fahéj
A tepsi kikenéséhez:
vaj
GM zabpehely
A tálaláshoz:
1 cs. GM vanília ízű pudingpor
6 dl tej
3-4 ek eritrit
A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk. Megsózzuk, a tejjel felöntjük. Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja. A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és a joghurtot is beledolgozzuk. Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk. Majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.
Az almát reszeljük le, ízesítsük fahéjjal, és adjuk ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez.
Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, GM zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát. Előmelegített 165 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük. Vanília mártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.