Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Diétás ételek / lisztérzékeny » Hajdina saláta

felvitel dátuma: 2018-11-13 10:46:45       mai nézettség: 1       nézettség: 709
részletes recept
Hajdina saláta
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg hajdina
4 dl víz
1 csipet
4 evőkanál tökmagolaj
2 db Kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
1 tk oreganó/friss oreganó levelek
1 fej saláta

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

A vizet a sóval felforraljuk, majd egy zárható edényben az előzetesen leöblített hajdinára öntjük.
Az edényt lezárjukés egy éjszakára állni hagyjuk. Reggelre puha, pergő, fogyasztható hajdina szemeket kapunk.
Meglocsoljuk a tökmagolajjal, és alaposan átforgatjuk benne.
A petrezselyem leveleket és az oreganót apróra vágjuk, és a hajdinához keverjük.
A paprikákat kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és ezek hozzáadásával fejezzük be a salátánkat.  
Friss fejessalátával tálaljuk.
Önmagában vacsoraétel, de sült húsok mellé köret is lehet.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*