Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tavaszi receptek » Habos,epres gyümölcskrémes

felvitel dátuma: 2023-05-12 16:02:18       mai nézettség: 1       nézettség: 256
részletes recept
Habos,epres gyümölcskrémes
Hozzávalók 12 személyre:
500g eper 500g leveles tészta 250ml meggle habtejszín 1cs Dr. Oetker habfixáló 1l tej 150g kristálycukor 2cs vaníliás cukor 3cs Dr. Oetker vaníliás pudingpor 4ek. Búzadara Kevés porcukor a tetejére Kerek torta forma(23cm) Vaj/vagy zsír a forma aljának kikenéséhez
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A leveles tésztát kinyújtjuk kör alakúra, majd ráhelyezzük a torta karika alját és egy kés segítségével körbevágjuk a tésztát. Zsiradékkal jól kikenjük a karika alját ,majd belehelyezzük a tésztát. Villával megszúrkáljuk a tészta felületét,majd 200fokos sütőben 15 perc alatt világosbarnára sütjük. A maradék tésztát újra kerekre kinyújtjuk és a torta karika segítségével,újabb kört vágunk. Ezt viszont elosztjuk, ahány szeletet szeretnénk. Én 12 -re vágtam föl. Egy 28-as tortakarika alját zsiradékkal kikenjük, majd kisebb távolságot hagyva , belehelyezzük a tészta szeleteket. Ezt 200 fokos sütőben, 15 perc alatt világosbarnára sütjük. A krém: Egy fazékba beleszórjuk a kristálycukrot és vaníliás cukrot, hozzáadjuk a pudingporokat. Adunk hozzá egy kevés tejet és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk a maradék tejet. Közepes lángon főzzük. Mikor felmelegedett a tej langyosra , hozzáadjuk a búzadarát és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. A habtejszínt robotgép segítségével elkezdjük felverni,közben hozzáadjuk a habfixálót és teljes keményedésig verjük föl. A kihűlt krémet , átdolgozzuk robotgéppel. Az epreket megmossuk, majd hagyjuk kicsit száradni.Ezután az eper felét apróra vágjuk és hozzáadjuk a vaníliás főzött krémhez,majd jól beledolgozzuk egy kanál vagy spatula segítségével. A többi epret szép vékony szeletekre vágjuk. Egy vágódeszkára ,vagy tálcára tesszük a kihűlt kerek leveles tésztát. A 23cm-es karika oldalát kibéleljük sütőpapírral,majd ráhelyezzük a leveles tésztára. A szeletelt eperrel körbe béleljük a formát, majd a főzött krémet ráhalmozzuk a leveles tésztára és eligazítjuk. Ezután jöhet rá a felvert habtejszín. Ezt is eligazítjuk rajta. Én ezután már le is vettem a bélelt tortakarikát, és egyben maradt. Aki bizonytalan inkább várjon vele egy fél órát , hűtőbe téve és utánna vegye le, majd folytassa.A maradék szeletelt epret, ráhelyezzük kör-körösen. Ennek a tetejére szépen ráhelyezzük a leveles tészta szeleteket,szintén kör-körösen. Ha maradt ki pár szem eper, azt is rátehetjük. Végül megszórjuk porcukorral. Hűtőbe tesszük egy egész éjszakára,hogy jól megpuhuljon az alsó leveles tészta. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szakács: fatime


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*