Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tavaszi receptek » Habos cseersznyés lepény!

felvitel dátuma: 2019-05-30 10:38:54       mai nézettség: 1       nézettség: 545
részletes recept
Habos cseersznyés lepény!
Hozzávalók 6 személyre:
30 dkg vaj
3 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
6 db tojás (nagy)
reszelt citromhéj
15 dkg kristálycukor
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
70 dkg cseresznye.
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
Magozzuk ki a cseresznyét, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen mielőtt a tésztára szórjuk.
A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.
Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a keményre felvert habot.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a habos masszához, és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.
 
A tepsit béleljük ki sütőpapirral, majd öntsük bele a fele mennyiségű tésztát. 
(Kevesebb cukorral is finom.)

A cseresznyét egy ek kukorica keményítőbe forgattam,így nem ázik el a tészta.

Ezután szórjuk meg a cseresznye felével, majd öntsük rá a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék cseresznyével.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem.
Az utolsó 10 percben kerül rá a hab.
Majd 100C °-on még 10 percig szárad a hab rajta.
A hab tetejére, bodza lével, megfestett kevés habot simítottam, majd egy kicsit villával csúcsosra felhúzgáltam.
Meggyel is készülhet.
Szakács: Olgis


Film link: https://bloggeranyo.blogspot.com/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*