Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 15 kedd Anasztázia, Tas névnapja

Főoldal » Habcsókos linzer

felvitel dátuma: 2023-08-06 16:44:41       mai nézettség: 1       nézettség: 149
részletes recept
Habcsókos linzer
Hozzávalók 1 személyre:
20 dkg finomliszt
2 dkg porcukor
12,5 dkg puha vaj
2 tojás sárgája
 
Linzer kenéséhez: 
baracklekvár
 
Habcsók részhez:
2 tojás fehérje
15 dkg porcukor
 
 
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:
A lisztet, porcukrot elmorzsoljuk a puha vajjal, majd hozzáadjuk a két tojás sárgáját, és jól összegyúrjuk, lágy tésztát kapunk.
Közben a két tojás fehérjét elkezdjük verni habverővel, és mikor már habos, de nem kemény, kanalanként adagoljuk hozzá a 15 dkg porcukrot, és verjük nagyon keményre, majd tegyük félre.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd linzer szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tésztákra teszünk 1 mokkáskanálnyi lekvárt, majd elkenjük rajta, és habkinyomóval mindegyik tetejére nyomunk habot, majd 180 C fokon 10-15 percig sütjük (én légkeveréssel sütöttem), akkor jó, ha már kezd a tészta széle barnulni, nagyon ne süssük meg! (Kb. 40-50 db lesz ebből, kisebb szaggatóval szaggatom.)
Szakács: Ibolya


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*