Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Szerb » Gyuvecs / dzsuvecs

felvitel dátuma: 2015-07-17 09:46:38       mai nézettség: 1       nézettség: 3157
részletes recept
Gyuvecs / dzsuvecs
Hozzávalók 2 személyre:
1 fej nagy főzőhagyma,
25 dkg. paradicsom (ekkora volt az első termés a kertemben)
3 db. lecsópaprika,
1/2 piros kaliforniai paprika,   (lehet több is)
1/2 padlizsán,
3 gerezd fokhagyma,
2 szál kakukkfű,
kis csokor petrezselyem zöld,
1 dl. száraz fehérbor,
só, frissen őrölt bors,
1 kisebb csili,
1 bögre rizs, (előfőzve)
1+ 2 kanál olíva olaj.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A hagymát, és a paprikát felkarikáztam, külön edényekben tároltam. A paradicsomot apró darabokra vágtam, a padlizsánt kisebb cikkekre daraboltam. A fokhagymát a lehető legapróbbra aprítottam. Serpenyőben, a következő sorrendben pirítottam a hozzávalókat. Elsőként kevés olíva olajon a hagymát, kicsivel később a fokhagymát, majd a paradicsomot, valamint a padlizsánt, és a kimagozott apróra vágott csilit. Megsóztam.  A kakukkfű ágacskákról a leveleket lesodortam a petrezselyem zöldet apróra vágtam, és azt is hozzáadtam. Felöntöttem 1 dl. száraz fehérborral, és hozzáadtam a paprikát is mindkét fajtát egyszerre. Én szeretem, ha a paprika a mások által készített lecsókhoz képest kicsit roppanósabb, de aki puhábban szereti, hamarabb is hozzáteheti. Az előfőzött rizst is hozzákevertem, és még 2 kanál olíva olajjal is megöntöztem. Hagytam, hogy az ízek összeérjenek, és friss borsot őröltem a lecsómra
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/07/gyuvecs-dzsuvecs.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*