Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tavaszi receptek » Gyümölcstorta/ saját variáció/

felvitel dátuma: 2016-05-16 06:39:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1833
részletes recept
Gyümölcstorta/ saját variáció/
Hozzávalók 10 személyre:
  • 18 db tojás, 18 kanál liszt, 18 kanál porcukor, 2 cs sütőpor, 1 db citrom reszelt héjja, 3 cs vaniliáscukor.
  • 8dl tej,2 cs vaniliáspuding, 7 kanál cukor, 20 dk vaj, 4 evőkanál nutella,  1 teáskanál csokismeggy araoma, 2 evőkanál kakópor, 50 dk kimagozott mirelit meggy,
  • 4 dl habtejszín, szamóca, kivi
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A piskótákat (2db) 10-8 as arányban készítem el a 10 tojásos sima tortaforma 26 cm-es kapcsos sütöben, a 8 tojásost pedig ugyanabban a sütőben csak a kuglófsütőt rakom bele .

10 db tojásfehérjét habbá verem , a sárgáját a 1 kanál porcukorral kikeverem habosra és óvatosan összekeverem a habbal. Hozzáadom az 1 db sütőporral elkevert lisztet és szilikonos sütőpapírral kibélelt formában kisütöm. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 30 perc /tűpróba/ az én sütőm elektromos hőlégkeveréses. Ha kész akkor kiveszem és deszkára helyezem és a síma betétet  a kuglósütőre cserélem. Majd a 8 tojással ugyanígy teszek, de ebbe teszem az egy citrom reszelt héjját is.  Ha ez is kész a másik mellé teszem és kihűtöm.  Majd az elsőt 3 lapra a másodikat 2 lapra vágom.

A két pudingot megfőzöm a tejben , ha kihűl hozzákeverem az előzőleg kikevert vajat (de csak 2 kanál porcukorral) és összevegyítem majd ketté veszem és a többi porcukrot az egyik feléhez rakom, mert a másik feléhez a nutellát. A nutelláshoz teszem az aromát.. Ezekkel a krémekkel  váltakozva töltöm meg a piskótalapokat. Közé beszórom a meggyet amit előzőleg egy kis porcukorral kevertem és kinyomkodtam a levéből.  Egy éjszakára betettem a hűtőbe (ugyanis ezeket visszatettem a kapcsos formába)

Másnap folytattam,  levettem a formát és tortatálcára tettem, körbevontam  a maradék krémmel és belül is kikentem a karikát, mert abba tettm a felaprított szamócát, kivibő leveleket formáztam köré (lapjára szeltem és levél formával kiszúrtam) Tejszínhabbal díszítettem és a közepébe a meggylét zselatinnal keverve belocsoltam

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*