A piskótákat (2db) 10-8 as arányban készítem el a 10 tojásos sima tortaforma 26 cm-es kapcsos sütöben, a 8 tojásost pedig ugyanabban a sütőben csak a kuglófsütőt rakom bele .
10 db tojásfehérjét habbá verem , a sárgáját a 1 kanál porcukorral kikeverem habosra és óvatosan összekeverem a habbal. Hozzáadom az 1 db sütőporral elkevert lisztet és szilikonos sütőpapírral kibélelt formában kisütöm. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 30 perc /tűpróba/ az én sütőm elektromos hőlégkeveréses. Ha kész akkor kiveszem és deszkára helyezem és a síma betétet a kuglósütőre cserélem. Majd a 8 tojással ugyanígy teszek, de ebbe teszem az egy citrom reszelt héjját is. Ha ez is kész a másik mellé teszem és kihűtöm. Majd az elsőt 3 lapra a másodikat 2 lapra vágom.
A két pudingot megfőzöm a tejben , ha kihűl hozzákeverem az előzőleg kikevert vajat (de csak 2 kanál porcukorral) és összevegyítem majd ketté veszem és a többi porcukrot az egyik feléhez rakom, mert a másik feléhez a nutellát. A nutelláshoz teszem az aromát.. Ezekkel a krémekkel váltakozva töltöm meg a piskótalapokat. Közé beszórom a meggyet amit előzőleg egy kis porcukorral kevertem és kinyomkodtam a levéből. Egy éjszakára betettem a hűtőbe (ugyanis ezeket visszatettem a kapcsos formába)
Másnap folytattam, levettem a formát és tortatálcára tettem, körbevontam a maradék krémmel és belül is kikentem a karikát, mert abba tettm a felaprított szamócát, kivibő leveleket formáztam köré (lapjára szeltem és levél formával kiszúrtam) Tejszínhabbal díszítettem és a közepébe a meggylét zselatinnal keverve belocsoltam.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.