*Kb. 30 cm hosszú csont nélküli karaj
*2 szál gyulai kolbász
*só
*bors
*2 ek zsír
*1 dl víz
*1 tk házi ételízesítő
A karajt alaposan megtisztítjuk, és ha van rajta hártyás rész, azt levágjuk.
Egy éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk.
A kolbászok egyik végét levágjuk és itt összeillesztve a karajba töltjük.
Kívülről alaposan bedörzsöljük sóval és borssal.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral.
Belefektetjük a töltött húst, majd öntünk mellé kb. 1 dl vizet, amihez adjuk a fűszerkeveréket, és alufóliával lefedjük.
Hideg sütőbe tolva 200 fokon hőlégkeveréssel kb. 90 percet puhítjuk. (Ha már könnyen belemegy a villa hegye, akkor jó.) A fóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra mérsékelve további 15 percet pirítjuk.
(A sütési idő természetesen sütő- és húsfüggő, a fentiektől eltérő lehet.)
Ezalatt párszor meglocsolgatjuk a levével, hogy ne száradjon ki nagyon a felszíne. Itt már érdemes többször ránézni.
Majd kiemeljük a szaftból, hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután egy éles késsel szépen felszeleteljük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.