Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / töltött étel receptek » Gyulaival töltött karaj egyben sütve

felvitel dátuma: 2015-12-03 05:57:43       mai nézettség: 2       nézettség: 1980
részletes recept
Gyulaival töltött karaj egyben sütve
Hozzávalók 6 személyre:

*Kb. 30 cm hosszú csont nélküli karaj

*2 szál gyulai kolbász

*

*bors

*2 ek zsír

*1 dl víz

*1 tk házi ételízesítő

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 105 perc

Elkészítés:

A karajt alaposan megtisztítjuk, és ha van rajta hártyás rész, azt levágjuk.

Egy éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk.

A kolbászok egyik végét levágjuk és itt összeillesztve a karajba töltjük.

Kívülről alaposan bedörzsöljük sóval és borssal.

Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral.

Belefektetjük a töltött húst, majd öntünk mellé kb. 1 dl vizet, amihez adjuk a fűszerkeveréket, és alufóliával lefedjük.

 

Hideg sütőbe tolva 200 fokon hőlégkeveréssel kb. 90 percet puhítjuk. (Ha már könnyen belemegy a villa hegye, akkor .) A fóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra mérsékelve további 15 percet pirítjuk.

(A sütési idő természetesen sütő- és húsfüggő, a fentiektől eltérő lehet.)

Ezalatt párszor meglocsolgatjuk a levével, hogy ne száradjon ki nagyon a felszíne. Itt már érdemes többször ránézni.

Majd kiemeljük a szaftból, hagyjuk teljesen kihűlni. 

Ezután egy éles késsel szépen felszeleteljük.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*