Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg ráma margarin
4 db tojás sárgája
csipet só
2 dkg kristálycukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
Töltelék:
40 dkg ribizli ( vagy barack dzsem )
20 dkg mandula ( darálva )
10 dkg kristálycukor
Teteje:
4 db tojás fehérje
10 dkg porcukor
Langyos tejbe morzsoljuk a 2 dkg cukrot és az élesztőt, és felfuttatjuk.
Lisztből, margarinból, tojás sárgából, sóból omlós tésztát készítünk. ( kézzel összemorzsoljuk )
Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, és hagyjuk keleszteni.
Ha a tészta megkelt 3 részre osztjuk.
Előre kilisztezett, kizsírozott tepsibe helyezzük a kinyújtott első adagot. ( nyújtófára feltekerjük, és a tepsibe tekerjük le )
Rákenjük a fele lekvárt, meghintjük a fele darált mandulával és kristálycukorral keverékkel.
Ráhelyezzük a második lapot, majd újra rákenjük a lekvárt, mandula keveréket.
Betakarjuk a harmadik lappal, és 30-40 percig sütjük közepes hőfokon, majd kivesszük a sütőből, és rásimítjuk a porcukorral felvert tojás fehérjét.
Visszatesszük a sütőbe és még 10 percig sütjük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.