Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Győri pite

felvitel dátuma: 2015-03-07 11:29:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1330
részletes recept
Győri pite
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:

40 dkg liszt
15 dkg ráma margarin
4 db tojás sárgája
csipet
2 dkg kristálycukor
1 dl tej
2 dkg élesztő

Töltelék:

40 dkg ribizli ( vagy barack dzsem )
20 dkg mandula ( darálva )
10 dkg kristálycukor

Teteje:

4 db tojás fehérje
10 dkg porcukor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Langyos tejbe morzsoljuk a 2 dkg cukrot és az élesztőt, és felfuttatjuk.

 

Lisztből, margarinból, tojás sárgából, sóból omlós tésztát készítünk. ( kézzel összemorzsoljuk )

Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, és hagyjuk keleszteni.

Ha a tészta megkelt 3 részre osztjuk.

Előre kilisztezett, kizsírozott tepsibe helyezzük a kinyújtott első adagot. ( nyújtófára feltekerjük, és a tepsibe tekerjük le )

Rákenjük a fele lekvárt, meghintjük a fele darált mandulával és kristálycukorral keverékkel.

Ráhelyezzük a második lapot, majd újra rákenjük a lekvárt, mandula keveréket.

Betakarjuk a harmadik lappal, és 30-40 percig sütjük közepes hőfokon, majd kivesszük a sütőből, és rásimítjuk a porcukorral felvert tojás fehérjét.

Visszatesszük a sütőbe és még 10 percig sütjük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*