Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / roston étel receptek » Grillezett füstölt sonka újhagymás spárgapürével

felvitel dátuma: 2015-05-14 08:28:22       mai nézettség: 2       nézettség: 1717
részletes recept
Grillezett füstölt sonka újhagymás spárgapürével
Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet füstölt főtt sonka  (kötözött is lehet)
 
A spárgapüréhez:
250 g. fehér spárga,
1 csomag újhagyma,
frissen őrölt , és bors,
3 merőkanál alaplé, (csont, hús, zöldség)
1 pohár natúr joghurt (150 g.)
1 ek. étkezési keményítő,
1 kiskanál citromlé,
kevés olíva olaj (lehet napraforgóolaj is)
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
Az ujjnyi vastag sonkaszeleteket serpenyőben, vagy grillrácson, esetleg sütőben rövid ideig mindkét oldalán átsütjük fűszerezés nélkül.
A spárgákat meghámozzuk, sós, forró vízben kevés ideig megfőzzük. Az újhagymát felkarikázzuk úgy, hogy a zöldjéből is jusson hozzá bőségesen. Kevés olíva olajon, serpenyőben enyhén megpirítjuk a középen kettévágott spárgák sípos részét, (fontos, hogy enyhén karamellizálódjon körös - körül) majd kivesszük a serpenyőből
Ugyanabban a serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük a  karikára vágott újhagymát is. Hozzáadjuk a spárgák azon részeit, amiket nem pirítottunk, darabokra  vágva. Együtt dinszteljük, majd felöntjük 3 merőkanál alaplével, és kevés citromlét öntünk hozzá. Hozzátesszük a karamellizált spárga sípokat is. Addig főzzük, míg az alaplé mennyisége a felére csökken. Közben sózzuk, borsozzuk. Az így létrejött keveréket botmixerrel jól átdolgozzuk.Végül a joghurtban elkeverünk egy kanál keményítőt, és ezzel a pürét felforraljuk. Laza krumplipüré állagú krémet kell kapnunk. Ezzel tálaljuk a grillezett sonkát
 
A krém selymes, az újhagyma, és a joghurt miatt pikáns, a rövid pirítás miatt komplex íze, kitűnő harmóniában van a sült sonka füstös, sós ízével.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/05/grillezett-fustolt-sonka-ujhagymas.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*