1kg savanyú káposzta
0,5kg darált hús
0,5kf füstölt oldalas
1 tojás
30 dkg rizs
só, bors ízlés szerint
1 tk piros paprika
2 közepes fej vöröshagyma
3 babérlavél
8-10 szem egész bors
1 tk pirospaprika a rántáshoz
3 ek liszt
0,5dl olaj
Az oldalast felszeleteljük és feltesszük főni. Elkészítjük a tölteléket. 1 hagymát apró kockára vágunk és hozzáadjuk a darált húshoz. Beletesszük a rizst, tojást és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk. A káposztát kicsit átöblítjük. Amikor az oldalas félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, babért , egész borsot és beleszeljük a másik hagymát. A töltelékből gombócokat formálunk és ha forr a káposzta, azt is beletesszük. Kb. 30 percig főzzük. Közben a vékony rántást készítünk. A gombócokat kiszedjük egy tálba és berántjuk a káposztát. Ha újra forr, visszatesszük a gombócokat. Tejföllel tálaljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.