Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Gombócos káposzta füstölt oldalassal

felvitel dátuma: 2014-02-16 19:30:30       mai nézettség: 1       nézettség: 2980
részletes recept
Gombócos káposzta füstölt oldalassal
Hozzávalók 6 személyre:

1kg savanyú káposzta

0,5kg darált hús

0,5kf füstölt oldalas

1 tojás

30 dkg rizs

, bors ízlés szerint

1 tk piros paprika

2 közepes fej vöröshagyma

3 babérlavél

8-10 szem egész bors

1 tk pirospaprika a rántáshoz

3 ek liszt

0,5dl olaj

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Az oldalast felszeleteljük és feltesszük főni. Elkészítjük a tölteléket. 1 hagymát apró kockára vágunk és hozzáadjuk a darált húshoz. Beletesszük a rizst, tojást és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk. A káposztát kicsit átöblítjük. Amikor az oldalas félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, babért , egész borsot és beleszeljük a másik hagymát. A töltelékből gombócokat formálunk és ha forr a káposzta, azt is beletesszük. Kb. 30 percig főzzük. Közben a vékony rántást készítünk. A gombócokat kiszedjük egy tálba és berántjuk a káposztát. Ha újra forr, visszatesszük a gombócokat. Tejföllel tálaljuk.

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*