· 1 fej vöröshagyma
· 3 evőkanál olaj
· 1 csapott evőkanál piros paprika
· fél evőkanál só
· 1 mokkáskanál őrölt köménymag
· 1 kiskanál darált cseresznye paprika
· 1-1 paprika és paradicsom
· 50 dkg friss gomba
· 2 dl tejföl
· 1 púpozott evőkanál finomliszt
· 1tk őrölt bors
· 2 gerezd fokhagyma
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon kevergetve 2 perc alatt megfonnyasztjuk .A tűzről félrehúzva a pirospaprikát belekeverjük, majd 4 dl vízzel felöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, közben a sóval, borssal ízesítjük, a köménnyel, a csípős paprikával meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és beledobjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot is. Kis lángon 10-15 percig főzzük. A gombát megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. A paprikás lébe, a gombát beledobjuk, és puhára főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a gomba levét ezzel sűrítjük, 1-2 percig forraljuk.
Hozzá galuskát vagy tésztát tálalhatunk
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.