Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Gesztenyés csokoládégúla

felvitel dátuma: 2023-11-16 12:00:28       mai nézettség: 1       nézettség: 79
részletes recept
Gesztenyés csokoládégúla
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg margarin

25 dkg

  •  gesztenyemassza
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 1 dl tej
  • 2 ek rum

Tetejére

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 ek olaj
Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:
  1. Egy lábosba tesszük a tejet, cukrot, kakaóport, margarint, és addig melegítjük, amíg a margarin teljesen elolvad.
  2. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, apróra tördelt kekszet, gesztenyemasszát, és összekeverjük.
  3. Fóliával bélelt tálba öntjük, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük 2-3 órát állni.
  4. Dermedés után kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk róla a fóliát, és leöntjük a csokoládéval.

Tetejére

  1. Egy kisebb edénybe tesszük az olajat, és felolvasztjuk rajt a csokoládét.
Szakács: Csilluka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*