A lisztből kiveszek egy kis maréknyit, a többit keverőtálba teszem, közepébe krátert csinálok. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom kevés cukorral. Ha felfutott a kráterbe öntöm, és oldalról a lisztet ráhúzom. Rászórom a sót, ráöntöm a bort, az étolajat. Én ősszel napon szárítottam paradicsomot, amit fokhagymás olajban tettem el, így az került bele. Ha nincs, jó a napraforgóolaj is. Szükség szerint kevés vizet is öntünk rá. Jól összegyúrjuk a tésztát addig, amíg el nem válik a kezünktől. Konyharuhával lefedve 30 percig kelesztjük, majd ismételt átgyúrás után még 30 percig. A kenyértésztánál kicsit lazább tésztát kétfelé osztva meglisztezett tepsibe tesszük úgy, hogy kihúzzuk a tepsi méretére. Ez okoz egy kis nehézséget, de ki is lehet nyújtani, ha nem sikerül. Csinálhattok kerek pizzát is. Az egyszerűbb.
Az öntethez hozzátesszük a fűszereket, és jól összekeverjük. Kóstoljátok meg, mert mindenki egyéni ízlése szerint ízesítheti. Nem kell turmixolni!
A tésztát megkenjük a szósszal, ízlés szerint rakunk rá feltéteket, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt 200 fokon megsül.
Blogoltam is a pizzáról, amit itt megnézhetsz:
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/01/a-pizza-is-nyertes.html
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.