Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Szilveszteri ételek receptek » Gazdagon töltött kelt bucik

felvitel dátuma: 2013-06-26 16:07:28       mai nézettség: 2       nézettség: 4328
részletes recept
Gazdagon töltött kelt bucik
Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 kk
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 3 dl tej
  • 7 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 20 dkg száraz szalámi
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1/3 kaliforniai paprika
  • 3 szál petrezselyemlevél
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 ek sűrű paradicsompüré

Forma kenéséhez:

  • 1 ek olaj

Bucik tetejére:

  • 1 egész felvert tojás
  • 1 tk pizza fűszerkeverék
Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.

A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk sót, (Takarjuk be egy kis liszttel, hogy ne érintkezzen az élesztővel, mert gátolhatja a kelést.) a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint.

Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a zöldségeket megmossuk, a szalámit, a vöröshagymát, a paradicsomot, a paprikát és a petrezselyemlevelet apróra vágjuk.

Előbbieket összekeverjük a paradicsompürével, majd belereszeljük a sajtot.

Alaposan összeforgatjuk.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, téglalap alakúra, kb. 6-7 mm vastagra nyújtjuk.

12 részre vágjuk, majd a tölteléket egyenlően elosztjuk a tésztákon.

Egy nagyobb méretű csatos tortaformát kikenünk olajjal.

A tésztákból bucit készítünk, hogy összefogjuk a széleket és a erősen a tésztát összecsípjük, hogy ne jöhessen ki a töltelék.

Szépen a kikent formába rakjuk a bucikat.

Konyharuhával letakarva további 30 percet kelesztjük.

A tetejüket lekenjük felvert tojással, megszórjuk pizza fűszerkeverékkel.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*