Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Előétel / meleg recept ( tálaláskor ) » Galett balzsamos paradicsommal

felvitel dátuma: 2015-03-11 04:46:27       mai nézettség: 1       nézettség: 2346
részletes recept
Galett balzsamos paradicsommal
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók 4 tenyérnyi darabhoz:

60 dkg liszt

20 dkg vaj

20 dkg zsír

1 tojás sárgája

80 dkg apró koktélparadicsom

3 dl balzsamecet

3 dl száraz vörösbor

3 ek barnacukor

, bors

1 tojás

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a kockára vágott, hideg vajjal és a zsírral. Gyors mozdulatokkal, és ha lehet, hideg kézzel dolgozzunk. Mikor már nincsenek benne nagy vajdarabok, hozzáadjuk a tojás sárgáját, egy nagy csipet sót és annyi vizet, hogy éppen összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

Addig egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, hozzáöntjük a bort és a balzsamecetet, forralva a felére redukáljuk a mennyiségét (balzsamecetkrém).

A tésztát kivesszük a hűtőből, négy egyforma részre osztjuk. Lisztezett deszkán fél cm vastagra, kerekre nyújtjuk őket, áttesszük egy sütőpapíros tepsibe. A közepükre (a szélein 5 centit szabadon hagyunk) elosztjuk a koktélparikat, megsózzuk, majd alaposan megcsorgatjuk a balzsamecetkrémmel (de azért ne ússzon benne). A szabadon levő széleit felhajtjuk, megkenjük a felvert tojással. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Szakács: Tetovált lány


Film link: http://atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/2015/03/09/szirupos-sos-edesseg-paradicsommal/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*