Hozzávalók 4 tenyérnyi darabhoz:
60 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg zsír
1 tojás sárgája
Só
80 dkg apró koktélparadicsom
3 dl balzsamecet
3 dl száraz vörösbor
3 ek barnacukor
Só, bors
1 tojás
A lisztet elmorzsoljuk a kockára vágott, hideg vajjal és a zsírral. Gyors mozdulatokkal, és ha lehet, hideg kézzel dolgozzunk. Mikor már nincsenek benne nagy vajdarabok, hozzáadjuk a tojás sárgáját, egy nagy csipet sót és annyi vizet, hogy éppen összeálljon a tészta. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Addig egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, hozzáöntjük a bort és a balzsamecetet, forralva a felére redukáljuk a mennyiségét (balzsamecetkrém).
A tésztát kivesszük a hűtőből, négy egyforma részre osztjuk. Lisztezett deszkán fél cm vastagra, kerekre nyújtjuk őket, áttesszük egy sütőpapíros tepsibe. A közepükre (a szélein 5 centit szabadon hagyunk) elosztjuk a koktélparikat, megsózzuk, majd alaposan megcsorgatjuk a balzsamecetkrémmel (de azért ne ússzon benne). A szabadon levő széleit felhajtjuk, megkenjük a felvert tojással. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.