2 db pisztráng
citromkarikák
salottea hagyma,
kakukkfű,
petrezselyem,
rozmaring
egy-egy narancskarika félbevágva
Oliva olaj
Köret:
2 db édesburgonya
oliva olaj,
só,
bors,
apróra vágott petrezselyem,
kakukkfű
rozmaring
Narancsmártás
1 narancs leve
+ fél narancs reszelt héja
szárított mentalevél
6-7 szem tört borókabogyó
só
2 dl főzőtejszín
egy teáskanál étkezési keményítő
2 db pisztrángot megtisztítom, sózom, borsozom. Egyik oldalát pár helyen beirdalom, ahogy látszik is. Ide kerültek a félbevágott citromkarikák. A hasütegükbe került salottea hagyma, kakukkfű, petrezselyem, rozmaring és egy-egy narancskarika félbevágva. Oliva olajjal megkentem a sütőpapírt és került egy kevés a halak tetejére is. 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütöttem, majd pihentetés után tálaltam
Narancsmártás
1 narancs levet kifacsarom+ fél narancs reszelt héja. Felteszem a tűzre, fűszereztem, szárított mentalevéllel és 6-7 szem tört borókabogyóval. Természetesen ebbe is kell só! 2 dl főzőtejszínben elkevertem egy teáskanál étkezési keményítőt és besűrítettem vele a narancslevet. Pár perc forralás után egy szitán átszűrtem, hogy a fűszerek ne legyenek már benne.
Köret:
Az édesburgonyát megtisztítás után vékonyan felkarikázom egy tálba. Került rá oliva olaj, só, bors, apróra vágott petrezselyem, kakukkfű és rozmaring. Jól összeforgatom. Maffin sütőformát vékonyan kiolajozom és a fűszeres burgonyát belehalmozom. Sütöm
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.