Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hal ételek recept » Fűszeres halfilé forralt borban párolt körtével

felvitel dátuma: 2015-05-21 09:30:25       mai nézettség: 1       nézettség: 971
részletes recept
Fűszeres halfilé forralt borban párolt körtével
Hozzávalók 1 személyre:
tengeri halfilé
tengeri
szárított citromhéj
rozmaring
fehérbors
mustármag keverékét tartalmazó fűszersó
étolaj
vaj
 
A salátához:
lila káposzta
káposzta
sárgarépa
lila hagyma
 
A párolt körtéhez:
2 körte
1 dl bor
1 dl víz
forralt bor fűszerkeverék
szorbit, vagy cukor
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A salátával kezdtem. A hámozóval hosszú, vékony szeleteket vágok, majd késsel hosszában vékonyan felcsíkozom. Így zöldségspagettit kapok. A káposzta, lila káposzta és sárgarépa keverékét csak enyhén megsóztam, egy lila hagymát csíkoztam bele, és meglocsoltam kevés almaecettel, és olíva olajjal.
 
Ezután következett a forralt borban párolt körte. A körtéket meghámoztam, hosszában kettévágtam, majd az 1 dl borhoz hozzáadtam az 1 dl vizet, a forralt bor fűszerkeveréket, és 1 kanál szorbitot (cukorpótló). Ebben a keverékben főztem lassú tűzön kb. 15 percig a körtéket.
 
A hal készítése következett. Tengeri sót, szárított citromhéjat, rozmaringot, fehérborsot, mustármagot tartalmazó fűszermalmot használtam. (Ennek hiányában a fent felsorolt fűszereket keverjük össze.)
 
A fűszereket rászórtam a halra, és egy kis vajjal sütőben, alacsony hőfokon fél órán keresztül, amolyan meleg marinádban pácolódtak a halfilék.
 
Ezután rövid idő alatt serpenyőben még átpirítjuk.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*