Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / hal recept » Frissen sült Dévér

felvitel dátuma: 2018-11-04 16:47:17       mai nézettség: 2       nézettség: 1313
részletes recept
Frissen sült Dévér
Hozzávalók 2 személyre:

2 db (Kb 1-1 Kg /db),
fokhagymakrém,
rétesliszt,
őrölt bors

sütéshez:
6 dl étolaj, és egy jó nagy evőkanál zsír

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A dévérerket megtisztítjuk, én a fejüket levágtam, (eltettem, jó lesz majd halászlébe), jól átmostam és nagyon sűrűre beirdaltam(kb cérnametélt sűrűségűre), Majd kettévágtam mindegyiket és fokhagymakrémmel jól bedörzsöltem. (sót nem tettem rá, mert a fokhagymakrém sós)
Így lefedve állt kb 1 órát, majd elkészítettem a serpenyőt az olajjal és a zsírral.
Közben a lisztet elkevertem 2 mokkáskanál őrölt borssal és ebbe jól meghempergettem a halakat és a forró zsiradékba tettem, szép pirosra sütöttem.
Nagyon, nagyon finom lett!

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*