Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / töltött étel receptek » Fokhagymás-petrezselymes töltött csirkecomb

felvitel dátuma: 2013-03-11 14:48:19       mai nézettség: 3       nézettség: 3833
részletes recept
Fokhagymás-petrezselymes töltött csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 hosszú csirkecomb
  • 1 ek mustár
  • 2 kis szelet száraz kenyér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 1 kk
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 0,5 dl olaj

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 75 perc

Elkészítés:

A combokat alaposan megtisztítjuk, az ujjunkkal benyúlunk a bőrük alá és bekenjük a mustárral.

A töltelékhez a hagymákat megtisztítjuk, héjukat lehúzzuk, a kenyeret beáztatjuk vízbe, a zöldlevelet megmossuk.

A vöröshagymát apróra kockázzuk, egy tálba öntjük, belezúzzuk a fokhagymát, beleütjük a tojást, az áztatott kenyeret jól kifacsarjuk és beletesszük.

Beleszórjuk a sót, a borsot, az apróra vágott zöldlevelet és alaposan összedolgozzuk.

A combok bőre alá szépen betöltjük a tölteléket.

Olajjal kikent tepsibe fektetjük a combokat és meghintjük még sóval, borssal.

Kevés vizet öntünk a tepsibe és alufóliával befedjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon 60 percig sütjük hőlégkeveréssel.

Ha puha a hús, a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk.

Párolt rizzsel, kukoricasalátával, melegen kínáljuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*