Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Felesborsó főzelék

felvitel dátuma: 2019-04-08 21:02:54       mai nézettség: 2       nézettség: 1242
részletes recept
Felesborsó főzelék
Hozzávalók 5 személyre:

30 dkg felesborsó

2 evőkanál étolaj

1 evőkanál liszt

1 db vöröshagyma (kettévágva)

1 teáskanál pirospaprika

1 lapos teáskanál só

csipet borsikafű

csipet oregánó

csipet őrölt gyömbér

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

A felesborsót főzés előtt kb. 2 órával hideg vízbe beáztatom.
Ha letelt a 2 óra, akkor átszűröm,
s csap alatt még átmosom a szűrőben a felesborsót.

Egy lábasba rakok 2 evőkanálnyi étolajat, rászórom a lisztet, s világos rántást készítek.

Utána félrehúzom, s rászórom a pirospaprikát, elkeverem, majd felöntöm vízzel, s beleszórom

a beáztatott felesborsót és a vöröshagymát is. Belerakom a fűszereket, összekeverem, s fedő alatt addig főzöm, amíg elkezd forrni, ekkor leveszem takaréklángra, megkóstolom, s ha nagyon sótlannak tűnik, még tehetek bele sót. Közben néha megkeverem, nehogy leégjen.

Forrástól kb. 50 percet főzöm.
Megkóstolom, hogy megpuhult-e a felesborsó. Ha megpuhult,
s elég sós, akkor készen is vagyunk, de ha esetleg még nem elég sós, akkor rakhatunk bele kicsi sót.

Én ekkor kiveszem villa segítségével a vöröshagymát.

Bármivel tálalhatjuk, akár rántott hússal, sültkolbásszal, vagy fasírttal is, ki hogy szereti.

Szakács: Katrin


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*