A felsorolások mellett kis nyíllal végig lehet lapozni a hozzávalók mennyiségét
25 dkg túró félzsíros
15 dkg zabpehely
4 evőkanál cukor(gyümölcs cukor)
3 ek. étolaj
1,5 dl tej
1kis dobozos tejföl
2 db egész tojás
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
20 dkg fekete ribizli
Tetejére
Fahéjjal kevert gyümölcs cukor
Ma egy egészséges ám de laktató süteményt készítettem ,az eső ellenére saját termésből szedtem a fekete ribizlit .
Diétázóknak cukorbetegeknek is kiváló .
A zabpehelybe belekevertem a sütőport, a túrót összetörtem villával, hozzákevertem a vaníliás cukrot a 2 tojást, a tejfölt, étolajat, cukrot szóval minden többi hozzávalót.
Ezután beleöntöttem a túrós masszába a zabpelyhet is, és a tejet a végén öntöttem hozzá. Elég folyósnak néz ki, de a zabpehely megduzzad benne, így lesz jó.
Sütőpapírt tettem egy kisebb tepsibe, és beleöntöttem a masszát. Ezután a megmosott ribizlit beledobáltam a masszára Kb. 175-180 fokos sütőben sütöttem 35 percig.
Mikor kivettem megszórtam a tetejét enyhén cukrozott fahéjjal épp csak egy picit. Érdemes egy 10 percet várni, hogy hűljön, utána jobban lehet szeletelni.
Nagyon finom kóstoljátok meg
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.