Hozzávalók a tésztához:
3 púpos evőkanál liszt
3 púpos evőkanál kristálycukor
1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 db tojás
1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipett só (a tojásfehérje felveréséhez)
A túróskrém hozzávalói:
30 dkg tehéntúró
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 citrom lereszelt héja
A felső réteg hozzávalói:
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl Fanta üdítő
Felverjük a tojásokat, s külön magasabb falú edénybe rakjuk a tojásfehérjét.
Hozzászórjuk a csipett sót, s elkezdjük felverni a tojásfehérjét.
Félidőben apródonként hozzákeverjük a porcukrot.
Ha már jó kemény lett, akkor hozzákeverjük a 3 db tojássárgáját is.
A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, rászitáljuk a kakaóport, összekeverjük, s
beleszórjuk a felvert tojásba, majd óvatosan, lapos fakanállal összekeverjük.
Egy kb. 20x20 cm-es tepsit kivajazunk, majd megszórjuk kis liszttel, s beleöntjük a tésztát,
amit utána szépen elegyengetünk és előmelegített sütőbe sütjük kb. 180 C-fokon 20-25 percig.
Én félidőben mindig kiveszem a tepsit, s a belső oldalát rakom kívülre, hogy egyformán
átsüljön a sütemény. 20 perc után megnézzük fogvájó segítségével.
Ha még kicsit ragad, akkor még kb. 5 percre visszarakjuk.
Ha már nem ragad a fogvájóra, akkor elzárjuk a gázt, arra már nem lesz szükségünk.
A tepsit ha lehet, hideg helyre rakjuk.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a túrós krémet.
A vajat mikróban kicsit megmelegítjük, majd hozzákeverjük a túrót, a porcukrot és ráreszeljük a citrom héját.
Ezután gépi habverővel habosra keverjük a krémet, majd a kihűlt tésztára rakjuk, s szépen,
egyenletesen elkenjük rajta.
A felső réteghez egy nagyobb bögrébe beleszórjuk a pudingport, a porcukrot, s hozzáöntünk
kb. 1 dl Fantát, majd villával szépen, egyenletesen elkeverjük.
A fenmaradó 3 dl Fantát pedig
felforraljuk, s hozzákeverjük az összekevert Fantás-porcukros pudingport.
Állandó keverés mellett 2-3 perc alatt besűrűsödik a Fantás krémünk.
Még melegen ráöntjük a túrós krémre, s elsímítjuk a tetejét.
Utána hűtőbe rakjuk pár órára, hogy teljesen megdermedjen a teteje. 2-3 óra múlva már
szeletelhetjük is.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.