Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Fanta szelet

felvitel dátuma: 2018-09-12 20:02:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1701
részletes recept
Fanta szelet
Hozzávalók 6 személyre:
Hozzávalók a tésztához:
3 púpos evőkanál liszt 
3 púpos evőkanál kristálycukor 
1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor 
3 db tojás 
1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipett só (a tojásfehérje felveréséhez)

A túróskrém hozzávalói:
30 dkg tehéntúró
10 dkg porcukor 
10 dkg vaj
1 citrom lereszelt héja

A felső réteg hozzávalói:
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl Fanta üdítő
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
Felverjük a tojásokat, s külön magasabb falú edénybe rakjuk a tojásfehérjét. 
Hozzászórjuk a csipett sót, s elkezdjük felverni a tojásfehérjét. 
Félidőben apródonként hozzákeverjük a porcukrot. 
Ha már jó kemény lett, akkor hozzákeverjük a 3 db tojássárgáját is. 
A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, rászitáljuk a kakaóport, összekeverjük, s 
beleszórjuk a felvert tojásba, majd óvatosan, lapos fakanállal összekeverjük. 
Egy kb. 20x20 cm-es tepsit kivajazunk, majd megszórjuk kis liszttel, s beleöntjük a tésztát, 
amit utána szépen elegyengetünk és előmelegített sütőbe sütjük kb. 180 C-fokon 20-25 percig. 
Én félidőben mindig kiveszem a tepsit, s a belső oldalát rakom kívülre, hogy egyformán 
átsüljön a sütemény. 20 perc után megnézzük fogvájó segítségével. 
Ha még kicsit ragad, akkor még kb. 5 percre visszarakjuk. 
Ha már nem ragad a fogvájóra, akkor elzárjuk a gázt, arra már nem lesz szükségünk. 
A tepsit ha lehet, hideg helyre rakjuk.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a túrós krémet. 
A vajat mikróban kicsit megmelegítjük, majd hozzákeverjük a túrót, a porcukrot és ráreszeljük a citrom héját. 
Ezután gépi habverővel habosra keverjük a krémet, majd a kihűlt tésztára rakjuk, s szépen, 
egyenletesen elkenjük rajta.
A felső réteghez egy nagyobb bögrébe beleszórjuk a pudingport, a porcukrot, s hozzáöntünk 
kb. 1 dl Fantát, majd villával szépen, egyenletesen elkeverjük. 
A fenmaradó 3 dl Fantát pedig 
felforraljuk, s hozzákeverjük az összekevert Fantás-porcukros pudingport. 
Állandó keverés mellett 2-3 perc alatt besűrűsödik a Fantás krémünk. 
Még melegen ráöntjük a túrós krémre, s elsímítjuk a tetejét. 

Utána hűtőbe rakjuk pár órára, hogy teljesen megdermedjen a teteje. 2-3 óra múlva már 
szeletelhetjük is.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/253_Fanta-szelet.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*