30 dkg kukoricaliszt
1 púpos ek útifűmaghéj
6 dkg cukor
½ db citrom reszelt héja
1 mk só
2 dkg friss élesztő
210 ml tej
1 db tojás
3 dkg olvasztott margarin
1 tk rum
Az élesztőt 1 tk cukorral felfuttatjuk 1 dl langyos tejben. A kukoricalisztet összekeverjük az útifűmaghéjjal, a cukorral, a sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, a felolvasztott margarint, beleütjük a tojást, és a robotgéppel néhány perc alatt jól kidolgozzuk a tésztát. Letakarjuk, langyos, huzatmentes helyen kb. 50 percig kelesztjük, majd enyhén lisztezett nyújtólapon kicsit átgyúrjuk. Ezután 2 cm vastagra kinyújtjuk, 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepüket egy kissé benyomjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és kiszaggatjuk. 20 percig pihentetjük még a fánkokat, majd közepesen forró olajban, 2-2 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat felitassuk. Tálaláskor porcukorral megszórjuk, ízlésünknek megfelelő lekvárral vagy nutellával kínáljuk. Ebből a mennyiségből 18 db fánk lett. Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha tésztával.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.