Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 március 31 hétfő Árpád névnapja

Főoldal » Fánk kukoricalisztből

felvitel dátuma: 2025-02-22 12:58:46       mai nézettség: 1       nézettség: 112
részletes recept
Fánk kukoricalisztből
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg kukoricaliszt

1 púpos ek útifűmaghéj

6 dkg cukor

½ db citrom reszelt héja

1 mk só

2 dkg friss élesztő

210 ml tej

1 db tojás

3 dkg olvasztott margarin

1 tk rum

Előkészületi idő: 70 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az élesztőt 1 tk cukorral felfuttatjuk 1 dl langyos tejben. A kukoricalisztet összekeverjük az útifűmaghéjjal, a cukorral, a sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, a felolvasztott margarint, beleütjük a tojást, és a robotgéppel néhány perc alatt jól kidolgozzuk a tésztát. Letakarjuk, langyos, huzatmentes helyen kb. 50 percig kelesztjük, majd enyhén lisztezett nyújtólapon kicsit átgyúrjuk. Ezután 2 cm vastagra kinyújtjuk, 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepüket egy kissé benyomjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és kiszaggatjuk. 20 percig pihentetjük még a fánkokat, majd közepesen forró olajban, 2-2 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat felitassuk. Tálaláskor porcukorral megszórjuk, ízlésünknek megfelelő lekvárral vagy nutellával kínáljuk. Ebből a mennyiségből 18 db fánk lett. Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha tésztával. 

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*