Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Fánk

felvitel dátuma: 2017-01-19 20:39:22       mai nézettség: 1       nézettség: 716
részletes recept
Fánk
Hozzávalók 8 személyre:
1 kg liszt 1 csipet só 2 marék cukor 6-7 dkg olvasztott vaj 1 cs. friss élesztő 1 tojás és 4 db sárgája 4-5 dl langyos tej (liszt mennyiségétől függ)
Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A hozzávalók hőmérséklete - a dagasztó tál és a takaró is egyforma legyen. Az élesztőt kevés cukorral liszttel langyos tejjel elkeverem, kellemesen meleg helyen felfuttatom. A liszthez adom a sót a cukrot, a puha vajat, a tojást és a sárgákat, majd a felfuttatott élesztőt, és a langyos tejjel megdagasztom, hogy a tészta elváljon a táltól és a kezemtől. Letakarom egy langyos konyharuhával, és langyos helyen duplájára kelesztem, kb ¾ óra. Kiborítom gyúródeszkára, óvatoan kisodrom ujjnyi vastagra, egyszer felénél ráhajtom, a 2 ujjnyi vastag tésztát nagyobb szaggatóval kiszaggatom. Letakarva kb. Fél órát pihentetem. Megmelegítem az olajat. A fánkokat kilyukasztom az ujjaimmal, és ami alul volt a deszkán, az a fele kerül az olajba felülre. Az első fele fedő alatt sül, a másik fele fedő nélkül. A fánkokat én rácsra szedem, hogy a felesleges olaj lecsepegjen, utána porcukrozom, és fogyasztásig letakarom. Lekvárral tálalom.
Szakács: Irma


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*