Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Román » Erdélyi Raffaello szelet.

felvitel dátuma: 2015-03-21 21:00:28       mai nézettség: 1       nézettség: 3346
részletes recept
Erdélyi Raffaello szelet.
Hozzávalók 1 személyre:

Kókuszos tészta hozzávalói:
5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g kókuszreszelék
2 ek liszt
1 csomag sütőpor
csipet só,1 tk citromlé.

Diós-kakaós tészta hozzávalói:
5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g darált dió
3 ek jóminőségű kakaópor,
2 ek liszt
1 csomag sütőpor

Krém:
10 darab tojássárgája
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 Dr Oetker tejszínízű pudingpor
600 ml tej
250 g vaj Rama vajasíz (Nagyon jó,én mindíg ezt használom krémekhez,nagyon ajánlom!).
Csokoládéforgács ízlés szerint.

Előkészületi idő: 35 perc


Elkészítés:

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, hogy fényes kemény habot kapjunk.Ügyeljünk arra,hogy időben adagoljuk a cukrot, hogy ne maradjon szemcsés.
A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket a habba forgatjuk óvatosan,hogy ne törjön össze.
Szilikonos papírt teszünk a sütőtepsibe. Simítsuk el a kókuszos tésztát. Süssük 180 fokos sütőben 15 percig légkeverésesre állítva a sütőt..23x32-es tepsit használtam erre a célra.
Közben elkészítettem a barna lapnak való tésztát is,míg a világos sül,addig a robotgép dolgozik.Természetesen akinek ilyen nincs,annak tovább tart kézzel kevergetni. Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük, ugyanazzal a módszerrel,mint a fehéret.Ennek sem kell sok idő,mint 15 perc.Ne süssük túl.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük. Sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.Bár én langyosan keverem a vajat hozzá,majd fokozatosan a gép csodálatos sima krémmé dolgozza.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokit reszelünk,vagy villával diszítéseket ejtünk a tetejére.Teljesen mindegy,a lényeg,hogy nekünk tetszen. Tegyük hűtőbe dermedni egy napra.Másnap szeletelhetjük kedvünkre.Jó étvágyat hozzá!

Szakács: zsuzsimama


Film link: http://zsuzsamama-konyhaja.blogspot.hu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*