Hozzávalók: 1 bögre finomliszt, 1 cs sütőpor, 1 kévéskanál fahéj,1 csipet só, 20 dk darált mák, 10 dk puha vaj, 1 bögre cukor, 2db tojás, 1 narancshéj (éncitromhéjat tettem), 1 bögre tej, 3 evőkanál lekvár (én eper lekvárt tettem) Tetejére 2 db kivi, 75 dk eper, (ha mirelit epret használok akkor megszóróm még zsemlemorzsával is a tetejét.
A szárazanyagokat egy tálban összekeverem (liszt, sütőpor, fahéj, só,mák, narancs v. citromhéj. Vajat, cukrot tojást lekvárt egy másik edényben jól összekeverem, majd a szárazanyagokba öntöm plusz még a bögre tejet és jó elkeverem (elég a fakanál nem kell robot) Majd egy 20x30-as tepsibe sütőpapírrí öntöm, a tetejére szórom az epret és a kivit amiket előzőleg összedaraboltam és lecukroztam egy kicsit. 190 fokra előmelegített (hőlégkeveréses) sütöben 25 percig sütöttem. (azért nem árt egy tűpróba) Nagyon finom, könnyű piskótaszerű a tésztája.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.