0,5 kiló túró,
200 g. tejföl,
200 g. habtejszín (1 doboz)
200 g. háztartási keksz,
125 g. vaj,
200 g. porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
2 csomag eperízű gyümölcs kocsonya (2 x 100 g.)
1 csomag (125 g.) kandírozott eper,
2 dl. eperbor.
A kekszet összedaráltam (robotgépben) majd az olvasztott vajjal kikevertem.
Kapcsos tortaformának az aljára sütőpapírt tettem úgy, hogy az aljára ráterítettem, majd összekapcsoltam, és a papírt ezután körbevágtam. (Később kiderült, jól gondolkoztam.)
A darált kekszet a forma aljára nyomkodtam, majd hűtőbe tettem.
A túrót, a tejfölt összekevertem, hozzáadtam a porcukrot, a vaníliás cukrot, az eperbor felét, majd villával összetörtem.
Az egyik csomag gyümölcs kocsonyát a használati útmutatónak megfelelően felfőztem, a habtejszínt felvertem, majd mindkettőt hozzákevertem a túrókrémhez. A kandírozott eperből néhány darabot félretettem a díszítésre, a maradékot apróra vágtam, és azt is belekevertem a krémbe.
A kekszes alapra simítva, ment vissza a hűtőbe.
A másik csomag gyümölcs kocsonyát vízzel, és a másik deci eperborral felforraltam, majd mielőtt megdermedt volna, - kis hűtés után, - a már eperdarabokkal díszített túrókrém tetejére öntöttem. Kicsit megütögettem, hogy elsimuljon, majd ismét a hűtő következett.
Blogoldalamon is látható a tortáról szóló írásom:
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/12/eperboros-turotorta-kandirozott-eperrel.html
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.