Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Egyszerű magvas, barna cipó

felvitel dátuma: 2014-01-19 18:00:46       mai nézettség: 3       nézettség: 3415
részletes recept
Egyszerű magvas, barna cipó
Hozzávalók 1 személyre:

40 dkg sima liszt

10 dkg rozsliszt

2 csapott kk

1-1 púpos ek napraforgómag, tökmag, szezámmag és lenmag összekeverve

5 ek olaj

4 dl víz (vagy tej)

1 kk cukor

2,5 dkg élesztő

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A vizet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt. Egy tálba tesszük a liszteket, sót, olajat és a magkeverékből 3 ek-lal. Hozzáöntjük az élesztős vizet, fakanállal összekeverjük (nem lesz homogén). Vizes konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

Egy bőven lisztezett deszkára borítjuk, a tetejét is meghintjük liszttel. Kb. 30×40 cm-esre lapogatjuk a kezünkkel, majd először jobbról, aztán balról középre hajtjuk. Kicsit lelapogatjuk, majd a rövidebb oldalakat ismét középre hajtjuk. Megfordítjuk, kézzel kerekre igazítjuk.

Egy kerek vagy ovális, a tésztánál szélesebb, magas falú formát kibélelünk sütőpapírral (eléggé meg fog nőni), a tésztát beletesszük. 5 percig pihentetjük, a tetejét tojásfehérjével megkenjük. Rászórjuk a maradék magkeveréket, késsel 2-3 helyen megvágjuk, majd 180 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a teteje megbarnul (kb. 40 perc, légkeverésesben kevesebb).

Óvatosan kivesszük a formából, rácson kihűtjük.

Szakács: Tetovált lány


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 HajósÁgi 2014 február 8

Örülök, hogy tetszik, mi is nagyon szeretjük :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*