Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Diétás ételek / Gluténmentes » Egyszer kelt fánk (Gluténmentes)

felvitel dátuma: 2025-01-22 14:48:48       mai nézettség: 1       nézettség: 73
részletes recept
Egyszer kelt fánk (Gluténmentes)
Hozzávalók 6 személyre:

15 dkg Schar mix B liszt

15 dkg Nutri Free mix per Pane liszt

2 db tojássárgája

3 dkg olvasztott vaj

1,2-1,5 dl tej

20 ml rum

1 mk só

1 ek porcukor (eritrit)

1 db bio citrom reszelt héja

2,5 dkg friss élesztő
 

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

1 dl tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat, a vaj kivételével, egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk, a végén az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk. 60 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra elegyengetjük, kiszaggatjuk, és letakarva pihentetjük 30 percig, majd közepesen forró olajban megsütjük. Sütés előtt a közepét benyomjuk, ez kerül alulra, és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük, porcukorral meghintjük. A lyukakba lekvárt vagy nutellát is tehetünk.

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*