tojás, porcukor, liszt, étcsokoládé, Ráma
Hozzávalók:
10 tojás,
25 dkg porcukor,
10 deka liszt,
20 dkg étcsokoládé,
25 dkg Ráma
Elkészítése
10 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral 20 percig kavarunk. Ekkor hozzáadunk 10 deka lisztet és ismét 10 percig kavarjuk. Aztán könnyen közékavarjuk 6 tojás fehérjének kemény habját és e tésztából késfoknyi vékony tortalapokat sütünk, 5 db-ot. Aztán a következő krémmel összerakjuk:25 dkg csokoládét kevés vízben egy edényben puhára olvasztunk, egy másik edényben pedig 25 dkg cukrot néhány kanál vízzel sűrű sziruppá, főzünk.
Ekkor összeöntjük a csokoládéval és kissé tovább főzzük. Ezalatt 6 tojás sárgáját simára kavarunk és a tűzről levett csokoládéval lassan összekavarjuk és tovább addig kavarjuk, ameddig kihűl. Ekkor 25 dkg jó habosra kikavart friss vajjal összekeverjük és ezzel a tortalapokat mind összerakjuk és oldalát is bekenjük vele.
A tetejére cukrot pirítunk szép világosbarnára és ügyesen gyorsan a tetejét beöntjük vele.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.