40 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
25 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
3 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 vaníliás cukor
1 evőkanál darált dió
1 tábla fehércsoki apró kockára vágva
A hozzávalókat összedolgozzuk a fehér csokikockákon kívül.
A tepsit előmelegítjük kb. 180 C-fokra.
2 gáztepsibe rakunk sütőpapírt, s evőkanál segítségével kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk, s 5 cm távolságra rakjuk egymástól a sütőpapírra. Ha mindet a tepsibe raktuk, akkor kicsit belisztezett evőkanál segítségével lenyomkodjuk a tésztagolyókat, s mindegyik tetejére rakunk a csokikockákból pár db-ot.
Berakjuk a tepsiket, s 180 C-fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Elég puha lesz, de nem baj, ki kell venni a sütőből, s várni kb. 10-20 percet, majd kirakjuk
tányérra, s már akár ehetjük is.
Egy hétig is eltartható.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.