Hozzávalók a tésztához:
25 dkg vaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
4 db tojás sárgája
10 dkg cukor
Hozzávalók a töltelékhez:
30 dkg dió
30 dkg kristálycukor
4 db tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
pici só
1/2 üveg baracklekvár
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagságúra, s 1 nagyobb pohár segítségével szaggassuk ki a tésztákat. Én most a muffin-sütőbe raktam 12 db-ot, a többit pedig muffin kapszlikba, meg sütésálló műanyag kapszlikba.
A tojásfehérjéket a pici sóval verjük fel, majd a cukrot is szórjuk bele, s verjük kemény habbá, s utána keverjük bele a darált diót. A tésztákra rakjunk egy teáskanállal a lekvárból, majd pedig rakjuk bele a diós-habot.
Ebből a tészta mennyiségből nekem most 31 db kosárka lett.
Én készítettem már mákosat is, azt is hasonlóan kell készíteni, csak diós cukor helyett mákos cukrot keverünk a tojásfehérjéhez.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 18-20 perc alatt világosra sütjük. Ez sütő függő.
Kb. 10 perc után a tepsiket kivettem, s átfordítottam, a belső része került kívülre, így minden sütemény egyformán átsült. Mikor letelt az idő, s már látszik, hogy megsültek, akkor elzártam a gázt, kivettem a sütőből a tepsiket, s vártam vele kb. 20 percet, majd tányérra raktam a sütiket.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.