Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Diós kosárkák

felvitel dátuma: 2019-04-20 20:07:34       mai nézettség: 2       nézettség: 1728
részletes recept
Diós kosárkák
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt

25 dkg vaj

1 mokkáskanál szódabikarbóna,

4 db tojás sárgája

10 dkg cukor

Hozzávalók a töltelékhez:

30 dkg dió

30 dkg kristálycukor

4 db tojásfehérje

1 csomag vaníliás cukor

pici só

1/2 üveg baracklekvár

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagságúra, s 1 nagyobb pohár segítségével szaggassuk ki a tésztákat. Én most a muffin-sütőbe raktam 12 db-ot, a többit pedig muffin kapszlikba, meg sütésálló műanyag kapszlikba.

A tojásfehérjéket a pici sóval verjük fel, majd a cukrot is szórjuk bele, s verjük kemény habbá, s utána keverjük bele a darált diót. A tésztákra rakjunk egy teáskanállal a lekvárból, majd pedig rakjuk bele a diós-habot.

Ebből a tészta mennyiségből nekem most 31 db kosárka lett.

Én készítettem már mákosat is, azt is hasonlóan kell készíteni, csak diós cukor helyett mákos cukrot keverünk a tojásfehérjéhez.

Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 18-20 perc alatt világosra sütjük. Ez sütő függő.

Kb. 10 perc után a tepsiket kivettem, s átfordítottam, a belső része került kívülre, így minden sütemény egyformán átsült. Mikor letelt az idő, s már látszik, hogy megsültek, akkor elzártam a gázt, kivettem a sütőből a tepsiket, s vártam vele kb. 20 percet, majd tányérra raktam a sütiket.

Szakács: Katrin


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*