Diós kifli, amit kifli kochnak neveznek az éttermekben.
Kettő darab száraz kifli felkarikázva, 2 dl vaníliacukros meleg tejjel leöntve, majd cukor és kakaó, valamint dió keverékében megforgatva. A tetejére lekvár csorgatva és mivel volt egy kevés hab éppen a hűtőben, azt is tettem rá.
A TEPSIS VÁLTOZATA:
8 db száraz kifli, 4 tojás, 20 dkg cukor, 0,5 dl tej, 2 vanília, 10 dkg darált dió, 3 d dkg kakaó, 2 evőkanál baracklekvár, mazsola.
Kikeverjük a tojások sárgáját a fele cukorral, vaníliával és felöntjük a tejjel, ebbe bele öntjük a karikára vágott kiflit. Összekeverjük a hozzáadott kakaóval és dióval, 5 dkg cukorral együtt, majd kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük.
Tetejére simítjuk a baracklekvárral és maradék cukorral ízesített kemény habbá vert tojásfehérjét.
Forró sütőbe rakjuk és addig sütjük amíg szép rózsaszín lesz, amennyiben megszórjuk porcukorral a habot, ropogós lesz.
Tehetünk még mazsolát is bele.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.