Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Dagadó (Töltött hús)

felvitel dátuma: 2016-03-21 06:53:21       mai nézettség: 2       nézettség: 3382
részletes recept
Dagadó (Töltött hús)
Hozzávalók 10 személyre:

1 szép nagyobb dagadó, 3 db zsemle, 5 db tojás,  3 cs petrezselyem levél, , bors, 30 dk csirkemáj, 2 fej hagyma, pici olaj,fokhagypapor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A dagadót a hentessel felszúrattam kívül belül megsóztam és állni hagytam  amig a tölteléket elkészítettem. Zsemléket felkockáztam, ráütöttem a tojásokat, jól összekavartam és állni hagytam, amig a voroshagymát pici olajon megfonnyasztottam (almareszelőn reszeltem le) beletettem az apróra felvágott csirkemájat, borsoztam, fokhagymaport és sót kevertem hozzá,(nem kell sütni, csak éppen hogy összepárolódjon, mert a húsban is sűlni fog) Közben a petrezselyem levelet összevágtam apróra és azt már a zsemléhez tettem, majd a májas keveréket is beleraktam a dagadóba és hústűkkel betűzte a nyílást. Lehóliáztam a tepsibe és kb 60 perc alatt készre sütöttem, levettem a fóliát és megkentem a húst vajjal és pár pillanatra még visszatettem a sütőbe.  Ha kihűlt akkor lehet szépen szeletelni. étvágyat hozzá, nagyon finom lett!

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*