60 dkg pulykamell
2 kk curry
1 db vöröshagyma
3 ek napraforgóolaj
1 mk őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
késhegynyi chili
késhegynyi őrölt gyömbér vagy egy darabka friss
2 dl tej
1 púpozott tk liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
2 dl főzőtejszín pár csepp citromlé
A pulykamellet kisebb kockákra vágjuk, besózzuk, megszórjuk a curryvel, és egy óra hosszat, vagy akár egy egész éjszakán át érleljük. A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megdinszteljük, majd rászórjuk a currys húst, a zúzott fokhagymát, a chilit, a gyömbért, és pár percig nagy lángon pirítjuk. Ráöntjük a 2 dl tejet, és fedő alatt kb. 15 percig pároljuk. Amikor már puha a hús, összekeverjük a lisztet a főzőtejszínnel, ráöntjük a húsra, néhány perc alatt besűrítjük. Pár csepp citromlével ízesítjük. Petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.