Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Diétás ételek / kalória szegény » Cukormentes epres-emeletes

felvitel dátuma: 2018-06-11 21:53:38       mai nézettség: 1       nézettség: 688
részletes recept
Cukormentes epres-emeletes
Hozzávalók 6 személyre:

A piskótához:
200 gr zabpehelyliszt 
6-8 db tojás nagyságtól függően 
80 g eritrit
1 kiskanál étkezési szódabikarbóna 
kevés méz /1 csapott kávés kanál/
fahéj 
szegfűszeg 
1.krémhez:
50 dkg eper
25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín /cukor nélküli /
ízlés szerint vanília aroma
15 dkg eritrit /darálva/
20 g étkezési zselatin
2.krémhez:
4 dl natúr görög joghurt
25 dkg mascarpone
4 dl habtejszín /cukor nélküli/
ízlés szerint vanília aroma
20 g étkezési zselatin
20 dkg eritrit /darálva/
A tetejére:
3 dl habtejszín
eper a díszítéshez

 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
A piskótához válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.
A tojások sárgájához keverd hozzá az eritritet , keverd fehéredésig. Adj a keverékhez egy kevés mézet is.

A zabpehelylisztbe keverd el a szódabikarbónát és a fűszereket - fahéjat, szegfűszeget ízlés szerint.

Verd fel a tojások habját, majd kezdd el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez. 
Végül 32x24 cm-es, sütőpapírral bélelt/ csak az alját béleljük/ tepsibe öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük, majd kihűtjük.

Az első krémhez az epret megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük.

A mascarponét habosra keverjük az előzőleg megdarált édesítővel, az ízlés szerinti vanília aromával és hozzáadjuk az eperhez.

20 g zselatint kevés vízben simára keverünk, majd a mikróba felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, hozzáadjuk az epres krémhez és homogénre keverjük.

A 3 dl habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk és addig hűtőbe rakjuk, amíg a másik krémet elkészítjük.
2.krém:
A joghurtot a megdarált édesítővel, mascarponével, és ismét az ízélünknek megfelelő vanília aromával.

20 g zselatint kevés vízben simára keverünk, majd a mikróba felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd belekeverjük a joghurtos krémbe.

A jól lehűtött epres krém tetejére kenjük rá és az előzőleg 3 dl felvert habtejszínnel nyomózsák segítségével ízlés szerint díszítsük fel, majd helyezzünk rá eperszemeket.

 

 
 
 
Szakács: Erácska


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*