Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Bográcsos / grilles ételek » Csülökpörkölt

felvitel dátuma: 2015-06-03 06:54:03       mai nézettség: 2       nézettség: 3528
részletes recept
Csülökpörkölt
Hozzávalók 6 személyre:
1 db csontozott hátsó csülök (kb. 1,2 kg)
4 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 ek zsír
1 kk köménymag
2 zöldpaprika
1 paradicsom
őrölt bors
1 dl száraz fehérbor
1 ek őrölt pirospaprika
ízlés szerint csípős paprika
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 12 perc
Elkészítés:

A csülköt közepes kockákra daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. Zsírt hevítünk, amin a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk. Megsózzuk.

A kömény is hozzáadjuk, majd a húst is hozzátéve addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, és pirított réteg képződik rajta.

A fehérbort hozzáöntjük, és az apróra vágott paradicsomot beletéve felöntjük kevés vízzel. Felforraljuk, majd beletesszük a zöldpaprikát, az őrölt pirospaprikát, és kevés őrölt borsot.

Ha csípősen szeretjük, tehetünk bele friss, vagy őrölt csípős paprikát is. Többször kavarva, és megkóstolva a hús megpuhulásáig főzzük. Ezzel a módszerrel, a zöldpaprika nem teljesen szét, de ha korábban adjuk az edénybe, akkor az is megy a szaftba.

Ugyanezzel a módszerrel készítem más sertéshúsból (lapockából, dagadóból, csontos sertéshúsból) is a pörköltet. Pirított tarhonyával, főtt krumplival, vagy főtt tésztával is tálalható.

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*