A csülköt közepes kockákra daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. Zsírt hevítünk, amin a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk. Megsózzuk.
A kömény is hozzáadjuk, majd a húst is hozzátéve addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, és pirított réteg képződik rajta.
A fehérbort hozzáöntjük, és az apróra vágott paradicsomot beletéve felöntjük kevés vízzel. Felforraljuk, majd beletesszük a zöldpaprikát, az őrölt pirospaprikát, és kevés őrölt borsot.
Ha csípősen szeretjük, tehetünk bele friss, vagy őrölt csípős paprikát is. Többször kavarva, és megkóstolva a hús megpuhulásáig főzzük. Ezzel a módszerrel, a zöldpaprika nem fő teljesen szét, de ha korábban adjuk az edénybe, akkor az is megy a szaftba.
Ugyanezzel a módszerrel készítem más sertéshúsból (lapockából, dagadóból, csontos sertéshúsból) is a pörköltet. Pirított tarhonyával, főtt krumplival, vagy főtt tésztával is tálalható.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.