A csokoládét és a vajat vízgőg fölött épp csak fölolvasztom, vigyázva arra, nehogy nagyon felforrósodjon.
5 evőkanál gesztenyelisztet, 5 evőkanál fehér rizslisztet csipet sóval elkeverek.
Hozzáadok 5 dkg őrölt mandulát.
8 db tojás sárgáját, 8 dkg barna nádcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, pár csepp rumaromát elektromos habverővel sűrűn folyósra verek.
Ezt az olvasztott csokihoz öntöm, szépen elkeverem, majd hozzáadom a mandulás lisztkeveréket. 1 kávéskanál szódabikarbónát elkeverek kevéske citromlével, lazává teszi a tésztámat, hozzá öntöm. Finoman összedolgozom.
A 8 tojás fehérjéjét csipet sóval kemény habbá verem, és óvatos mozdulatokkal, először csak a fele habot, majd a többit a csokis masszához keverem. Ne törjön össze a habom!
A tortaformát kivajazom, egyenletesen belesimítom a krémes finomságot.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 15 percig sütöm.
Tűpróbával ellenőrzöm. Én egy kissé "szottyosra" hagyom a közepét, úgy szeretjük. Gyümölcsökkel, tejszínhabbal... tálalhatjuk.
(A mandulát úgy héjazom le, hogy kis lábasban vizet forralok, amikor forr, beleöntöm a héjas mandulát, 1-2 percig forr még, leszűröm, és már ki is ugranak a héjukból.)
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.