Tepsi méret 30*24
50 dkg Sertés comb darált hús
1 db nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma apróra vágott
1 tk csemege fűszerpaprika
450 gr tejföl
1 ek zabpehely liszt
10 dkg reszelt edami sajt
25 dkg kuszkusz le forrázva
1 dl tej
10 dkg mirelit vegyes zöldség el is hagyható
3 dkg vaj tepsi ki kenéshez
ízlés szerint Fűszerek
só, őrölt bors, ételízesítő, vágott petrezselyem zöld, csemege fűszer paprika, fokhagyma granulátum vagy friss
Hagymát fokhagymával apróra vágjuk, zsiradékba lepirítjuk, hozzá adjuk a húst fehéredésig pirítjuk . Hozzá adjuk a fűszereket ,paprikát megkavarjuk, fel engedjük kevés vízzel készre főzzük.
Zöldséget rövid ideig blansírozzuk, és leszűrjük Kuszkuszt csomagoláson leírtak alapján elkészítjük Amennyiben nincs rajta :lábosba tesszük egy edénybe sós, vegetás vizet forralunk, majd ezzel le forrázzuk a kuszkuszt, és lefedjük fedővel.
Lepje el a víz kb fél cm vel legyen felette időnként megkavarva.
Megfőtt a hús, tejbe 1 ek zabpehely lisztet elkavarunk 3-4 ek tejföllel ,majd ezzel sűrítsük be a húst ,kavarjuk hozzá a kuszkuszt ,zöldséget.
Vajjal kikent tepsibe öntsük bele, tetejét kenjük meg maradék tejföllel ,szórjuk meg sajttal ,mehet 180-190 c előmelegített sütőbe.
Süssük szép ropogós színűre ,majd hagyjuk hűlni és szeletjük tálaljuk.
Önmagában nagyon finom lakató étel, és ráadásul nem minden napi. Valamint az egészséges ételek közé sorolható ,lassú felszívódású szénhidrát .Változatos tudatos modern táplálkozás.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.